Paine cu faina integrala si fulgi de secara

de mihaelar63 in Piine, 4 Ian 2021 | 1505 vizualizari

 

 Cand am timp sau cand raman in pana de paine mai pun la framantat si imi prepar in casa .Ne place paine nu tocmai alba . Daca se poate mai bruna si cu multe fibre .

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 cana lapte
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 cana fulgi de secara
  • 1 cana faina alba
  • 3 cani faina integrala
  • 1 lingura de sare
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina integrala si fulgi de secara:

  1. Se pune in masina de paine apa, laptele, mierea, uleiul si drojdia.
  2. Acestea se amesteca cu jumatate de cana faina alba .
  3. Apa si laptele trebuie sa fie caldute , pentru a ajuta la dospirea mai rapida a aluatului .
  4. Lasati 15 minute aceasta maia , pana se observa ca incepe sa lucreze . Veti stii cand apar bulele -balonasele ;D .
  5. Se aduga fainurile si sarea .
  6. Aluatul se poate framanta si cu mana . Eu l-am pus in masina de paine pe Tefal pe programul de framntare -dospire .
  7. Cat se framanta si dospeste painea  , eu am timp sa lucrez altceva .
  8. Dupa 75 minute aluatul s-a dublat .
  9. Eu l-am pus pe foaia de silicon si l-am impartit in 3 .
  10. La manipulare aluatul isi pierde din volum .
  11. Am intins foi dreptunghilare care le-am rulat .
  12. O parte mai mare a fost pusa in tava dreptunghiulara pentru cozonaci .
  13. Celelalte doua parti le-am pus in tr-o tava mai mare .
  14. Presarati pe deasupra fulgi de secara .
  15. Pentru a nu se lipi aluatul de tavi , puteti folosi hartie de copt.
  16. Eu pun sa dospeasca la 60 Grade in cuptor  timp de o jumatate de ora .
  17. Se coace paine cam 40 minute . Intai la 220 grade apoi se reduce temperatura la 180 .
  18. Daca doriti coaja mai crocanta se scoate painea pe suporturi de inox pentru racire .
  19. Daca doriti din contra o coaja moale acoperiti painea cu un prospop de bucatarie .
  20.    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca doriti coaja mai crocanta se scoate painea pe suporturi de inox pentru racire .

2

Daca doriti din contra o coaja moale acoperiti painea cu un prospop de bucatarie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina integrala si fulgi de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

06.01.2021, 09:55

dantes 1

06.01.2021, 10:54

Buna!

Rocsi 1

06.01.2021, 20:23

Foarte buna, in plus, painea integrala este si mai satioasa si nu mananci multa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa de casa