Paine cu iaurt si cartofi

de daniastefania in Piine, 20 Sep 2015 | 3158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 200 ml iaurt
  • 50 gr piure de cartofi
  • 50 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt si cartofi:

Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam restul ingredientelor si framantam aluatul 10 minute. Punem aluatul intr-un vas, il acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Apoi framantam iar aluatul 1 minut si il asezam intr-o tava mare de chec, unsa cu ulei. Lasam sa dospeasca 20 minute. Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana se rumeneste frumos. Scoatem din cuptor si stropim painea deasupra cu 1 lingura de apa rece. Lasam sa se raceasca si putem servi. E foarte pufoasa! Pofta tuturor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

21.09.2015, 20:06

Imi placeeee

MotanLaOale 1

21.09.2015, 22:56

Gherca Daniela 1

22.09.2015, 13:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine etajata