Paine cu orez

de RuxyRux in Piine, 30 Noi 2010 | 12714 vizualizari

 

O paine delicioasa moale, cu o textura deosebita ....

 

INGREDIENTE

  • 280 ml apa
  • 575 gr faina
  • 200 gr orez
  • 30 ml lapte
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura zahar
  • 20 gr unt
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu orez:

Puneti faina in vasul de paine, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul. Adaugati si orezul fiert scurs si bine racit. Framantati aluatul care o sa vapara lipicios la inceput si pentru asta este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand. Framantati in jur de 10 minute si lasati o ora la crescut sau pana isi dubleaza volumul la loc cald.

Tapetati cu hartie o forma de cozonac( paine) si rupeti aluatul in sase parti egale.

Modelati fiecare bucata in forma de painica mica lunguiata de aprox 13 cm lungime.

Asezati cele sase painici una langa alta pe latime in tava pregatita.

Mai lasati sa creasca pana aluatul ajunge in margineaza de sus a tavii .

Preincalziti cuptorul la 200 grade si coaceti 30 de minute sau pana se rumeneste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (8)

RuxyRux 1

02.12.2010, 09:46

Si la fel de proaspata si dupa doua zile,....

Ligia Bxl 1

21.02.2011, 12:52

vai cum arata ruxy

RuxyRux 1

21.02.2011, 12:53

Si daca ai stii ce gust minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle Laugenbrot