Painea mea cu ceapa

de cccris in Piine, 15 Mar 2010 | 4193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa/ lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • 400 gr faina de cozonac
  • 100 gr faina de secara
  • 1 pachet drojdie
  • 2 cepe
  • putina boia dulce
  • 1 lingurita ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea mea cu ceapa:

Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga putina apa si boia. Se lasa pe foc pina se inmoaie, adaugind apa sa nu se arda. La final trebuie sa se evapore apa.



Se pun ingredientele pt paine la framintat pina obtinem o coca buna de intins. Daca e necesar adaugam in plus faina sau apa, sa nu fie nici prea tare, nici prea moale.



Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, se pune ceapa peste tot.



Se ruleaza , se aseaza in forma si se lasa la crescut cel putin 30 min.



Se pune painea in cuptorul incins la 180grade si se scoate cind e rumenita.



Se lasa la racit cel putin o ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea mea cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

cccris 1

16.03.2010, 12:02

Data viitoare o sa pun si eu. Suna bine

burdulea56 1

16.03.2010, 21:29

Si eu fac asa cum face Nadina. Oricum e buna.

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colac cu cascaval si cartofi