Paine cu seminte de floarea soarelui

de kamy in Piine, 15 Mar 2011 | 8204 vizualizari

 

M-am tot uitat prin retetele de paine si m-am lamurit ......la 500 de faina trebuie 300 ml lichid...asa ca ,am facut painea asta care mi-a iesit super...yesss.
Tin sa-i multumesc din nou lui Ruxy ptr.ca datorita ei m-am apucat de facut paine...multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr.faina
  • 150 ml.apa
  • 150 ml.lapte
  • 1 lingura ulei
  • 2 lingurite sare(rase)
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • o mana seminte floarea soarelui(decojite)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de floarea soarelui:

Faina se cerne intr-un castron incapator si se amesteca cu drojdia.Se face o gaura in mijloc si se adauga,uleiul, laptele amestecat cu apa,sarea,zaharul,semintele,se incorporeaza bine si se framanta pana nu se mai lipeste aluatul de mana.Se mai adauga putina faina daca vedem ca e prea lipicios(eu nu am avut nevoie)

Se acopera cu un servet curat si se lasa o ora,la caldura, ferit de curent.(eu am pus castronul in cuptor)

Se infaineaza masa,se scoate aluatul si se framanta putin,se unge cu lapte peste tot,i se da forma dorita,se tavaleste printr-un strat de seminte, se pune intr-o forma tapetata cu margarina si faina si se cresteaza deasupra din loc in loc cu un cutter.Se mai lasa acoperit la caldura 30 min,dupa care se introduce tava in cuptorul incalzit,la foc potrivit 25-35 min(depinde de cuptor).

In cuptor se pune o cana de tabla cu apa,sa iasa painea mai frageda.

Dupa ce e coapta,se acopera cu un prosop curat si ud,pana se raceste,daca nu doriti sa aibe o coaja crocanta.

Super buna

TIPS-URI

1

painea daca e coapta trebuie sa sune a gol cand batem in ea

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rustica frantuzeasca