Dacă ai poftă de-o gustare sau vrei să pregătești ceva bun pentru cină, iată o combinație irezistibilă: pâine cu usturoi și mozzarella la cuptor.
Pentru această Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete, sunt necesare următoarele ingrediente: pâine, usturoi, unt, mozzarella, parmezan, pătrunjel.
Cum se prepara Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete:
Curăță usturoiul și pune cățeii într-o tavă termorezistentă. Acoperă-i cu ulei de măsline și îmbracă tava în folie de aluminiu. Coace cățeii de usturoi în cuptorul bine încins, la 200-220 grade C, pentru 40 minute. Usturoiul trebuie să fie bine pătruns. După coacere, scoate tava din cuptor și îndepărtează cu atenție folia de aluminiu. Scoate cățeii de usturoi într-un bol, adaugă untul, pătrunjel verde tocat mărunt și amestecă bine până se omogenizează.
Taie franzela în jumătăți, pe lung și așază-le în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Unge fiecare jumătate de pâine cu crema de unt cu usturoi și picură puțin ulei aromatizat. Presară un strat generos de mozzarella rasă pe fiecare, apoi adaugă și parmezan ras.
Poți presăra fulgi de chilli cu sare peste brânzeturi.
Coace pâinea cu usturoi în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, pentru câteva minute ca să se gratineze frumos brânza.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă puțin pâinea cu usturoi la temperat. Este o gustare excelentă care te va cuceri.
Încearcă și rețeta de Ruladă cu cașcaval și bacon, un aperitiv foarte gustos sau rețeta de Rulouri cu gorgonzola.
Îți recomandăm și rețeta de Rulouri cu spanac și brânză.