Paine de casa

de lucy2002 in Piine, 5 Feb 2020 | 7091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 550 ml lapte caldut
  • 4 linguri de ulei
  • un ou
  • un galbenus pentru uns
  • susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici.

Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o adincitura cu lingura. In aceasta adincitura adaugam laptele cu drojdia si amestecam un pic. Adaugam oul batut si incepem a framanta cu mana pana incorporam toata faina. La final adaugam si uleiul si framantam pana vom obtine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la dospit acoperit cu un servet curat ferit de curent.

Dupa ce aluatul a crescut in volum il scoatem pe blatul de lucru infainat (putin) si-l presam cu palmele pentru a scoate bulele de aer.

Aluatul se imparte in doua parti egale. Se ia o parte de aluat si o intindem, aplatizand cu degetele, dandu-i forma tavii de cozonac ca lungime apoi o facem sul.

Asezam aluatul format in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa creasca pentru 15-20 minute la loc caldut.

Dupa ce a crescut in tava se unge cu galbenus de ou, se presara cu susan si se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

TIPS-URI

1

toate ingredientele vor fi la temperatura camerei

2

faina se cerne

3

laptele se foloseste caldut

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda impletita