Paine de casa cu cartofi

de - Andreea - in Piine, 5 Apr 2014 | 6193 vizualizari

 

Am luat retea de la Merisor >:D< :X ...tin de multa vreme reteta si azi i-a venit randul.Am fost tare incantata de rezultat ... jumatate am mancat-o abea scoasa din cuptor :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 50 gr unt
  • 75 ml lapte
  • 75 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 1\4 cub drojdie proaspata
  • 1\2 lingura zahar
  • 550 gr faina alba tip '00'
  • sare
  • 1 galbenus de ou
  • lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand au fiert ,ii scurgem de apa ( nu uitati sa puneti deoparte 75 ml de apa in care au fiert) si ii punem intr-un bol.Adaugam untul si pasam ca pentru piure.

Drojdia o frecam cu zaharul pana la lichefiere apoi diluam cu lapte caldut ( NU fierbinte) si adaugam drojdia in bolul cu cartofi.

Punem faina cat sa obtinem consistenta unei smantani .Acoperim si lasam la dospit pentru 10 minute.

Dupa acest timp,adaugam zeama de la cartofi,faina si framantam.Acoperim bolul si lasam la crescut pentru 15-20 minute.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt ) si asezam aluatul.Eu l-am crestat si l-am lasat din nou acoperit pentru inca 10 minute.

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava pentru 30 minute.

Cu putin timp inainte ca painea sa fie coapta,o scoatem din cuptor si o ungem cu galbenusul amestecat cu putin lapte si o punem din nou in cuptor.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca