Paine de casa cu iaurt

de stefy_a in Piine, 21 Dec 2016 | 3877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 150 ml iaurt
  • 200 ml apa calduta
  • 30 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata
  • jumatate de lingurita rasa de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu iaurt:

Faina se amesteca cu drojdia uscata, intr-un vas si apoi se adauga iaurtul amestecand. Se adauga sarea si treptat apa, se amesteca bine pana rezulta aluatul. La final, se adauga putin cate putin, uleiul, framantand pana la incorporarea acestuia in aluat. Aluatul se acopera cu un prosop si se tine la loc cald, timp de o ora. Cand si-a dublat volumul, se asaza pe planseta de lucru si se modeleaza painea.

Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit circa 30 de minute. Am crestat-o cu un cutit inainte de a o introduce la cuptor. Dupa acest timp se da la cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de 45 de minute - timpul si temperatura variaza in functie de cuptorul pe care il aveti. Cand este gata, se scoate din tava si se pastreaza invelita intr-un prosop, pentru a se pastra frageda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin