Pâine de casă cu mirodenii

de Panacris in Piine, 5 Oct 2013 | 4950 vizualizari

 

Ce e mai frumos și plăcut într-o zi rece de toamnă să adie o armă de pâine proaspătă în casă. Rețeta mea este pentru gospodinele moderne, ce nu prea au timp de stat în bucătărie și le asigur că rețeta nu a dat greș niciodată. Simplu și gustos!

 

INGREDIENTE

  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu Dobrogea 660 g,
  • sare iodat 1 linguriță,
  • zahăr 2 lingurițe,
  • ulei de nucă 3 linguri,
  • mix de mirodenii lemon herbs (pătrunjel, busuioc, oregano, cimbru, lămâiță) cca 2 g,
  • drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casă cu mirodenii:

Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătăarie, Maricica, mașina de frământat și copt pâine. In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt,  care durează 180 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură. După ce s-a terminat programul, mai lăsa-ți pâinica cca. 30 de minute, apoi o scoateți pe un șervet de bucătărie, o înveliți și o lăsați, dacă rezistați tentației, să se răcească ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 20:58

buna painica !

mihaelar63 1

16.01.2019, 21:33

Buna painica Cand o sa am masina de paine o sa o incerc si eu

RODIMUR 1

16.01.2019, 22:01

Mi se pare o idee fix pe gustul meu...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu iaurt