Paine frantuzeasca

de Brindusa in Piine, 28 Feb 2011 | 5725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina pentru paine (sau faina simpla, nu pentru cozonaci)
  • 4 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata)
  • 1 lingurita sare
  • 500 g apa la temperatura corpului (nu calda)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frantuzeasca:

In prima zi

  • Amesteca drojdia cu putina apa, ca sa se dizolve bine.
  • Intr-un castron amesteca toate ingredientele, cu o lingura. 
  • Cand nu mai poti amesteca cu lingura, amesteca cu mana pana ce se omogenizeaza, in total cam 1 minut.
  • Lasa coca sa stea descoperita 5 minute
  • Scoate coca din castron si framant-o cam 3 minute. Nu mai adauga prea multa faina. In final coca trebuie sa fie elastica si sa nu se lipeasaca tare de mana. 
  • Pune coca intr-un castron curat uns cu ulei, acoper-o cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru maxim 4 zile
  • Eu am impartit coca in doua castroane, pentru ca vreau s-o coc in doua zile diferite

In ziua in care coci paine

  • Scoate coca din frigider. Ea va arata asa (este jumatate din coca initiala
  • Lasa coca 1 ora la temperatura camerei.
  • Cu ajutorul unei palete scoate-o cu grija din castron. Nu apasa prea tare, ca sa nu iasa gazele acumulate in ea.
  • Imparte coca in 3 parti egale si formeaza baghetele.
  • Pune-le intr-o tava, pe foaie de copt. Fa cate 3 taieturi usoare, in diagonala, pe fiecare bagheta. 
  • Lasa coca la crescut pentru o ora
  • Inainte cu 45 de minute de a coace painea, incalzeste cuptorul le maximul (in jur de 290 C)
  • Pune coca in cuptor si redu temperatura la 230 C
  • Coace 25 minute, pana ce coaja devine aurie.
  • Scoate baghetele si raceste-le pe un gratar, minim1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu germeni de grau