Paine la tava

de lucy2002 in Piine, 10 Ian 2020 | 5404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 550 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita cu varf de sare fina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou batut pentru uns
  • seminte de susan si floarea soarelui
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tava:

Se cerne faina intr-un bol mare.

Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut cu sarea si framantam pana incorporam toata faina iar la final adugam uleiul  si framantam foarte bine.  Lasam aluatul la dospit. Dupa ce  a crescut in volum il transferam pe masa de lucru si-l impartim in doua. Luam cate o bucata de aluat si ii dam forma unei franzele o asezam in tava cu hartie de copt si lasam pentru un sfert de ora sa creasca.  Dupa ce a crescut se unge cu ou batut si se presara cu susan si seminte de floarea soarelui. Introducem tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45-50 minute.

Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit acoperite cu un servet.

 

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

faina se cerne

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata