Painici integrale"Mic dejun"

de mimmi in Piine, 7 Apr 2011 | 4421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g Faina integrala de grau,
  • 150-200 g iaurt,
  • 100 ml apa,
  • 1 lingurita otet,
  • 2 linguri ulei ,
  • 5 g drojdie uscata,
  • 1 linguita miere,
  • sare dupa gust,
  • seminte de in si floarea soarelui,
  • cateva masline,
  • 1 ou,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici integrale"Mic dejun":

Dizolvam drojdia in 100 ml apa calduta si amestecam cu 1 lingurita miere. Lasam 10-15 minute.

Intre timp amestecam seminte de in cu iaurtul,otetul,uleiul si sare. Intr-un bol mai mare punem faina,drojdia amestecata,amestecul cu iaurt si framantam aluatul pana se dezlipeste de pe maini. Lasam aluatul la dospit cca 1 ora,pe urma impartim aluatul in 6 bucati. Fiecarei bucati de aluat ii dam forma unui arici(precum in imagine),in loc de ochisori punem masline,iar tepii ii facem cu ajutorul unei foarfece.Formam si piciorusele din putin aluat,ungem aricii cu ou batut si presaram deasupra seminte de in si floarea soarelui.

Mai lasam aricii in tava de copt,la dospit pentru cca 15 minute,dupa care ii dam la cuptor pentru 45 de minute(sau pana trec testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici integrale"Mic dejun"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza