Paine cu dovlecel

de Sylvia in Piine, 1 Iun 2010 | 5359 vizualizari

 

Am facut aceasta paine inspirata fiind de o revista care o prezenta, eu am adaptata aluatul la reteta mea preferata dar am pastrat idee ade pune dovlecel ras in ea.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de 350 grame faina alba si 150 grame faina integrala,
  • 2 linguri de fulgi de secara,
  • 250 ml apa,
  • 50 grame drojdie proaspata,
  • o lingurita de miere, 
  • o lingura de ulei de masline ( bio am pus eu ),  
  • sare,
  • o jumatate de dovlecel mic ( zuchinni am pus eu).
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu dovlecel:

Preparare : asezam toate ingredientele  in masina de facut paine , incepand cu apa, drojdia, mierea, uleiul apoi fainile si secara si la final de tot sarea. Am selectata programul 2 care este programul rapid la mine, de 110 minute. Am pregatit intre timp dovlecel, l-am spalat bine si l-am sters si l-am dat pe razatoare pe forma cea mai fina. La semnalul sonor al masinii de facut paine, cand aluatul este bine framantat adaugam dovlecelul .

 Lasam masina sa isi faca treaba cu terminatul aluatului si copt painea. Dupa 110 minute avem rezultatul.  Am obtinut o paine pufoasa si aromata, cu urme fine de dovlecel in ea. A crescut foarte bine si a fost super buna, o sa repet reteta cu siguranta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

01.06.2010, 16:43

5 furcu sylvia super cu dovelac nu am facut ,arata tare bine

Sylvia 1

02.06.2010, 12:41

Ma bucur ca ve place sa testatti reteta ca iese foarte buna

alinutzika 1

19.07.2011, 16:45

maine o s-o incerc cu siguranta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si seminte