Am preluat reteta din revista Practic în bucatarie dar la care am facut mici modificări, iar eu am sa o prezint așa cum am facut-o.
Ouale se vor mixa împreună cu zahărul, până se va forma o cremă spumoasă ce creste in volum.
Apoi se adauga pe rand laptele si uleiul, puțin cate putin mixand încontinuu. La final se va adauga faina, pe care o amestecam cu praful de copt.
Compoziția obținută se va împarte în 3 boluri astfel încât : un bol va rămâne simplu, în al doilea adaugăm cacao si ness, iar in al treilea adagam dulceață.
Se va unge o tava nu prea mare (eu am folsit cea din folie de aluminiu)cu ulei si se va tapeta cu făină, dupa care se va turna compoziția primului bol pe mijlocul tavii, formandu-se un cer.
Compoziția celui de al doilea bol se va turna exact in mijlocul primei compoziții.
Iar compoziția celui de al treilea bol se va turna in mijlocul celei de a doua compoziție ca in poza.
Se da la cuptor bine incins timp de 55 de minute la foc moderat.
Cat este călduță se pudrează cu zahar pudră.
1
Dulceață trebuie sa fie bine închegată deoarece va subția compoziția si riscam sa nu se coacă.
2
Ordinea asezarii compoziției se poate inversa in functie de cat doreste fiecare, dar eu am ajuns la concluzia: daca dorim o coacere uniformă a acestei prajituri ordinea ar trebui sa fie 3-2-1 si nu 1-2-3.