Panna Cotta cu Amarulla

de miremirc in Dulciuri, 6 Aug 2012 | 7425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 15 g gelatina granulata (1 plic si jumatate )
  • 50 g zahar pudra
  • 100 ml lichior Amarulla
  • esenta de vanilie
  • Decor :
  • biscuiti Amarettini
  • sirop de ciocolata Nesquik
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu Amarulla:

Hidratam 4 g gelatina in 2 lg apa rece, timp de 10 minute. Punem lichiorul intr-o cratita, pe foc mic sa se incalzeasca, dar fara sa fiarba, apoi topim gelatina in el. Il turnam in 4 boluri de sticla (cca 200 ml fiecare) si dam la congelator pana pregatim panna cotta (sau la frigider pentru 1 ora)

Restul de gelatina (adica 11 g) o hidratam in 100 ml apa rece.

Smantana o amestecam cu laptele si zaharul pudra (eu am folosit 80 g ). Punem pe foc mic sa se incalzeasca, adaugam esenta de vanilie, iar in acest amestec topim gelatina pe care am hidratat-o timp de 10 minute. Amestecam bine

Acest amestec il turnam in mod egal peste jeleul de Amarulla si dam la frigider pentru minim 3 ore.

Dupa "expirarea" celor 3 ore , scoatem bolurile din frigider, le scufundam pentru cateva secunde in apa fiarta si rasturnam pe farfurioara.

Decoram cu sirop de ciocolata Nesquik si cu biscuiti Amarettini.

Panna Cotta cu Amareto este un desert delicios, rapid, rece , fin si usor de realizat.

Spor la treaba ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu Amarulla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]