Panna cotta cu sirop de caramel

de deyutzky in Dulciuri, 10 Iul 2012 | 6034 vizualizari

 

E prima data cand fac acest desert si cred ca am sa-l fac mai des pt ca e tare bun...inspiratia a fost Miha, cu unele modificari...poftiti la desert!!

 

INGREDIENTE

  • 225 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 gr gelatina
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Sirop:
  • 4-5 linguri zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu sirop de caramel:

Laptele impreuna cu frisca se pun intr-o craticioara la foc mic. Inainte sa inceapa sa fiarba, adaugam zaharul si esenta de rom si dam deoparte. Adaugam gelatina (pe care am hidratat-o in 100 ml apa), amestecam bine si lasam la racit. Punem compozitia in forme de silicon si dam la rece pt cateva ore.

Pregatim siropul: intr-un ibric punem zaharul, iar cand s-a topit tot adaugam cu grija apa si amestecam incontinuu pana ce se formeaza siropul. Dupa ce scoatem de la frigider, se orneaza cu siropul caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu sirop de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu fructe de pădure