Paprikas cu smantana a la Kati

de mihaelar63 in Pui, 16 Ian 2010 | 6597 vizualizari

 

reteta originala ungureasca ,,culeasa '' direct de la sursa , adica de la soacra-mea ,

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe mari  intregi de pui
  • 4 ardei  grasi sau capia
  • 1 ardei iute
  • 2 cepe mari
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura boia
  • 1 lingura  faina
  • 500 ml smantana
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas cu smantana a la Kati:

  1. pulpele se curata , se taie in doua  si se spala .
  2. ceapa si ardeii se curata se spala si se taie cubulete marunte .
  3. carnea de pui se prajeste pana se rumeneste in ulei incins.se scoate pe un platou alaturat.
  4. in uleiul fierbinte caliti usor ceapa si ardeii cubulete pana devin sticlosi.
  5. se adauga boiaua si faiana , rapid apoi o cana de apa .se pune inapoi  pulpele de pui si  se lasa la fiert la foc mic  15 min .
  6. dupa aceasta se pune smantana + frunzele de patrunjel spalate si maruntite, amestecand usor .
  7. gata !!!

TIPS-URI

1

daca doriti ca paprikasul sa fie mai usor , inlocuiti smantana cu lapte acru , lapte dulce sau iaurt.

2

 mamaliguta este obligatorie ca garnitura !!!

3

pe vremuri uleiul era inlocuit cu untura de porc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas cu smantana a la Kati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

17.01.2010, 23:00

numai soacra eu nu

mihaelar63 1

17.01.2010, 23:04

sa stii ca am fost azi la ea si am cerut comfirmarea la reteta , carnea trebuie fiarta la inceput cu putin ulei pana scade la stadiul ca se prajeste , e singura mea ,, greseala ''

elena1988 1

15.03.2011, 13:42

ce bun este

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui fierte in vin