Pariziene

de Nadyne in Dulciuri, 15 Oct 2016 | 4473 vizualizari

 

 Moi, pufoase, aromate, dispar rapid din farfurie...

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 400-450 ml lapte
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 linguri cu miere
  • 100 g unt
  • 1 galbenus ou+2 linguri lapte pentru uns
  • gem, Nutella, mere, crema de vanilie, branza dulce (umplutura poate varia, in functie de preferinte)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene:

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, zaharul, zaharul vanilinat, mierea, untul moale, taiat cubulete, faina si ultima, drojdia.

Incepem framantarea, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nelipicios, nu foarte vartos.

Lasam la dospit 1h si 30', acoperit, in loc cald.

Luam apoi, cate o bucatica de aluat si ii dam forma dreptunghiulara. O impartim imaginar in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa in chidem, cealalta jumatate o taiem fasii si formam pariziana.

Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut cam 15-20 minute, dupa care le ungem cu galbenusul de ou batut si diluat cu lapte.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]