Parjoale din file de salau

de violeta30 in Peste, 30 Dec 2019 | 1751 vizualizari

 

Un aperitiv ușor și bun pentru orice masă atât festivă, cât și de zi cu zi.

Bună de adăugat în categoria Bunătăți pentru Crăciun.

 

INGREDIENTE

  • 1 șalău de 500 gr de file de șalău
  • 1 cartof dat prin răzătoare și scurs bine
  • 2 cepe călite în unt/ulei
  • 2 morcovi mai mici sau unul mare răzuit și stors bine
  • 1 ou
  • Usturoi (mujdei) după gust
  • Condimente pentru chiftele de la Galeo
  • Mărar
  • Sare/delikat
  • Pesmet pentru tăvălit pârjoalele
  • Ulei pentru prăjit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale din file de salau:

Spălăm fileul și îl tamponăm bine ca să nu rămână apă. Porționăm peștele în cuburi și îl tocăm la robot. Ulterior amestecăm toate ingredientele (ceapa, morcovul, cartoful, oul, sarea/delikatul, condimentele, mărarul, usturoiul) din care rezultă un amestec bine legat. Luăm cu lingura din compoziție și formăm biluțe sau bastonașe și le dăm prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei. Se scot pe șervețele absorbante și se servesc atât calde, cât și reci.
Merită încercate pentru că sunt gustoase și ușoare.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice file de pește

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale din file de salau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu legume sote si sos din vin alb