Astazi va prezint o reteta ruseasca familiala si asemanatoare daca nu chiar identica cu reteta noastra.de parjoale moldovenesti.
O reteta pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2018 :)
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/parjoale-rusesti-kotlietky.html
Puneti la inmuiat paine intr-un pic de lapte.
Mixati ceapa curatata si taiata, cu usturoiul, patrunjel si marar dupa gust,
Intr-un castron amestecati carnea tocata cu oul intreg si legumele mixate.
Puneti sare si piper.
Intr-o farfurie intinsa varsati un pic de pesmet fin.
Formati parjoalele cu mainile trecute in apa rece.
Le-am facut rotunde de 5 cm.
Le treceti prin pesmetul fin pe toate partile.
Incalziti intr-o tigaie cateva linguri de ulei.
Puneti parjoalele si prajiti-le la foc potrivit pe ambele parti.
Colorati-le frumos si depuneti-le pe o hartie absorbanta.
Se pot reincalzi la cuptor la 80 °- 100° C.
Serviti-le dupa dorinta cu piureu, salata de cartofi, salata verde.