Pasca cu branza si ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 15 Apr 2012 | 6783 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta Cristinei(divainbucatarie.ro).Multumesc draga mea!

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • faina
Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr smantana pentru frisca
  • 250 gr zahar
  • 5 -6 oua
  • 1-2 linguri faina alba
  • 1 esenta rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si ciocolata:

Aluatul:
Intr-un bol amestecam ,cu mana,oul cu untul si smantana.
Adaugam zaharul,praful de copt si zaharul vanilat.
La urma punem faina pana obtinem un aluat nelipicios si omogen.
Formam o bila din aluat,il punem intr-o folie si il dam putin la frigider.

Umplutura:
Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi.
Smantana o mixam pana obtinem frisca.
Separam ouale,iar albusurile le batem spuma.
Intr-un bol amestecam branza cu galbenusurile,zaharul,esenta si zaharul vanilat.
Adaugam ciocolata topita si cacaua.
Punem si frisca ,putina faina,iar la urma albusurile spuma,pe care le incorporam usor cu o lingura.

Luam o tava rotunda,o tapetam cu margarina si punem hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie subtire.
Asezam foaia in tava si o intepam cu o furculita.
Punem umplutura si o nivelam cu o lingura.

Dam tava in cuptorul incins,dar la o temperatura potrivita.
O lasam pana este bine coapta,in jur de 60 de minute.
Cand este gata ,o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pasca - reteta simpla