Pasta de rosii

de luminita20_2006 in Bulion, 20 Sep 2011 | 7806 vizualizari

 

Ideala pentru paste, ciorbe si sosuri

 

INGREDIENTE

  • -2 kg rosii
  • -250 gr ceapa
  • - 1 tulpina telina
  • -3 catei de usturoi
  • -3 lingurite ulei de masline
  • -2-3 lingurite sare-piper
  • -1-2 lingurite zahar
  • -frunze de dafin
  • -frunze de busuioc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii:

Rosiile si telina se spala, se curata ceapa, usturoiul si se taie toate cuburi. Se incinge uleiul intr-o oala se adauga o cana de apa. Se lasa la fiert la foc mic timp de o ora, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare, zahar(daca sunt dulci rosiile se pune numai o lingurira daca sunt mai acrisoare 2) si piper.

Se ia amestecul de pe foc si se paseaza rosiile. Pasta obtinuta se pune din nou pe foc amestecand din cand in cand. Se lasa sa mai fiarba 20 min. la foc mic.

Se toarna pasta in borcane curate se pun deasupra frunze de busuioc si se capseaza. Se aseaza intr-o oala inalta se pune apa pana la buza borcanelor . Oala se pune la foc si se lasa sa dea un clocot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (11)

diaconta 1

20.09.2011, 19:42

la cat e de bogata piata,mai putem completa stocul

Rocsi 1

20.09.2011, 21:48

toate fetele sunt gospodine aici

kamy 1

21.09.2011, 16:28

buna tare,dar eu zic ca-i ketchup

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de rosii cu ardei pentru iarna