Paste cu ciuperci si pulpe la cuptor

de papabundetot in Pui, 20 Iul 2014 | 5341 vizualizari

 

Deja mi se pare prea cald pentru a petrece ore in bucatarie,desi e pasiunea mea,asa ca pentru astazi am creat o reteta gustoasa si usoara,care mi-a luat relativ putin timp.In general eu nu sunt adepta retetelor care au timp mare de preparare,dar aceasta v-o recomand pentru ca a iesit tare,tare buna :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pt friptura:
  • 6 pulpe de pui cu os
  • 2 linguri boia (iute si dulce)
  • 2 linguri curry praf
  • sos de soia
  • 250 ml iaurt
  • Pentru paste:
  • 1 cutie paste Barilla
  • 200 ml smantana lichida
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute,
  • curry
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • ulei de trufe albe
  • apa,
  • sare,
  • 50 gr branza afumata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ciuperci si pulpe la cuptor:

Pulpele de pui le-am curatat de piele si apoi le-am pus intr-un castron la marinat cu sos de soia,boia,curry si iaurt,unde au stat aproximativ 4 ore. Apoi le-am pus intr-o tava cu tot cu marinata si le-am dat la cuptor la foc foarte mic,pana cand s-au patruns bine si s-au rumenit.

Pastele le-am fiert in multa apa cu sare.Ciupercile le-am taiat felii mai groase,usturoiul l-am tocat marunt,ardeiul iute la fel.Intr-o tigaie cu putin ulei de trufe albe am pus ciupercile,usturoiul tocat si ardeiul iute si le-am lasat la foc pana cand ciupercile s-au inmuiat,am adaugat apoi peste ele 1 lingurita de curry praf si putina sare.Dupa ce au fiert si pastele,le-am scurs bine,(am pastrat o cana din apa in care au fiert),si le-am pus in tigaie peste ciuperci,am adaugat smantana lichida,putina apa de la paste si la urma de tot am ras deasupra putina branza afumata.

Am pus peste paste dupa ce am stins focul si cateva frunze de busuioc grecesc din ghiveciul propriu

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ciuperci si pulpe la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu paste si sos de hribi