Paste cu sos alb

de deea2686 in Fusilli, 20 Oct 2014 | 12303 vizualizari

 

Nu sunt o amatoare de paste dar acestea le fac mai des decit altele.Mie imi plac pentru ca sunt cu sos alb si nu cu sos rosu din bulion.Ingredientul principal este cirnatul numit ,,salcice'' in Italia(are usturoi ,carne tocata de porc+condimente) dar se pot face si cu carne tocata de porc.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fusilli
  • 4 carnati tip "salcice" (sau 250 gr carne tocata de porc)
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei masline
  • 4-5 ciuperci
  • un pic delikat
  • 2 linguri smantana
  • busuioc
  • 1 cescuta vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos alb:

Pui o tigaie cu 1 lingura de ulei la incins si apoi pui usturoiul tocat marunt. Calesti pentru 2 minute. Adaugi ciupercile taiate felii si vinul si lasi pe foc vreo 20 de minute.

In acest timp pui pastele la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le scurgi, le clatesti cu apa rece si le lasi deoparte. In tigaie adaugi si carnatii sau carnea tocata si mai lasi 20 de minute sa fiarba. Cand e fiarta carnea adaugam smantana, piperul, sarea, delikatul, busuiocul si amestecam bine.

Le mai lasam putin pt a se amesteca aromele apoi rasturnam pastele fierte peste ciuperci si amestecam. Se servesc cu vin alb. :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste ''Alfredo''