Paste de casa, cu ou si urzici

de _Alina_ in Paste, 27 Feb 2014 | 3929 vizualizari

 

O combinatie inedita!

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina de grau (+ extra pentru intins)
  • 200 g piure de urzici
  • 1 ou mare (L)
  • 1/4 lgt sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa, cu ou si urzici:

1. Punem faina pe blatul de lucru, facem o gaura in mijloc, punem oul, piureul de urzici si sarea si incepem sa framantam pana cand obtinem o bila compacta de aluat, iar acesta nu se mai lipeste de blatul de lucru.

2. Il lasam 30 de minutesa se odihneasca, acoperit cu un prosop.

3. Intindem aluatul cat putem de bine apoi il taiem fasii, sau il intindem, presaram faina pe el, rulam si taiem. Eu n-am aparat de facut paste asa ca am facut cu unul mai nonconformist :))  o rigla si un taietor de pizza.

4. Intindem pastele si le lasam la uscat pe un prosop de bumbac.

Eu n-am avut rabdare asa ca imediat ce le-am terminat le-am dat drumul in apa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa, cu ou si urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle (facute in casa)