Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci

de Pushaa in Paste, 26 Ian 2014 | 26996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de paste
  • 1 ceapa mare
  • 300 gr ciuperci
  • 200 gr smantana
  • 1 lingura de faina
  • 150 gr cascaval
  • 3-4 lingur de ulei
  • 2 catei de usturoi
  • condimente: sare, piper, vegeta dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci:

Pastele se pun la fiert in apa clocotita, cu sare si putin ulei. Se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Dupa aceea, se scot si se pun in sita, sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.

Intr-o tigaie incingem uleiul si punem ceapa. Se caleste 3-4 minute pana cand se inmoaie ceapa, apoi adaugam ciupercile taiate felii subtiri. Se condimenteaza si se caleste pe foc mic pana cand sunt gata ciupercile. Din cand in cand mai adaugam cate putina apa.

Separat, intr-un bol punem smantana si o amestecam cu faina. Luam cate putina zeama din tigaie si ounem peste smantana amestecandu-se. Compozitia rezultata o punem peste ciupercile din tigaie. Se lasa la fiert la foc mic 10 minute,apoi adaugam cascavalul ras si mai condimentam daca este nevoie.

Cand compozitia incepe sa se prinda adaugam usturoiul, amestecam si oprim aragazul. Peste acest sos pumen pastele si amestecam bine.

Se servesc calde!

Le asezam in farfurie si deasupra ornam cu cascaval ras!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste tagliatelle cu sos alb ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]