Pastrama de pui

de RuxyRux in Mezel de casa, 28 Ian 2013 | 26658 vizualizari

 

Ceva delicios facut in casa...de pus la pachetel...stiti voi, merge bine cu mustar...spargeti si-o ceapa si gata...e tare gustoasa! :) Ah...cu ceapa nu va duceti la servici...miroase si-i dati gata pe colegi! :)))) Daca aveam si-o afumatoare era grozav..dar n-am... asa ca ma gandesc sa imi fac una data viitoare :) si totusi e perfecta si asa :)

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui mari
  • grasime de gaina
  • 1 capatana mare de usturoi
  • boia dulce
  • ienibahar
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline 2 linguri
  • 2 cani mari de apa pentru saramura
  • sfoara noua pentru legat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Avantajul la aceasta bunatate e ca ai scapat de cumparat de la magazin...dezavantajul e ca dureaza , va sta la saramura cu usturoi  24 de ore....dar eu zic ca merita!

Vom face dintr-o cana de apa si o capatana de usturoi, sarea, uleiul si restul de condimente o saramura in care vom scufunda pieptul de pui pentru 24 de ore. Punem la rece acoperind vasul cu folie.

Dupa 24 de ore scoatem carnea, o ungem bine cu grasimea de gaina, apoi o tavalim prin boia, o legam bine cu sfoara si o asezam intr-o cratita( eu am avut de ceramica). Turnam deasupra saramura plus inca o cana de apa. Lichidul va trebui sa ajunga la jumatatea carnii de pui.

Coacem pentru o ora si jumatate la 200 de grade, avand grija ca la fiecare jumatate de ora sa intepam cu o tepusa carnea apoi sa ungem bine cu saramura din vas. Eu am si intors o data pe partea cealalta bucatile de pui.

Lasati sa se raceasca bine si serviti dupa pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui