Pate de peste

de Sasha1 in Aperitive / Garnituri, 21 Mar 2014 | 23260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg peste ( caras , platica, rosioara,fileu de singer)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 ardei rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 300 ml ulei
  • 100 ml otet
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • boia de ardei iute
  • sare
Portii: 100
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de peste:

Curatam pestele de solzi si intestine,le spalam bine si le punem la fiert cu cateva foi de dafin, un praf de sare , piper boabe si 50 ml otet ,la foc mic.

Curatam radacinoasele si ceapa. Radacinoasele se dau pe razatoare mica. Ardeii in coacem, ii curatam de coaja si seminte, apoi le tocam cuburi mici.

Cand pestele a fiert,il scoatem din apa si-l lasam la racit. Incingem o tigaie cu ulei, calim ceapa taiata marunt,cand devine sticloasa adaugam radacinoasele si ardeiul copt,le lasam la calit, apoi adaugam un polonic din supa de peste si lasam sa fiarba cam 15 minute. 

Curatam pestele de oase si il dam prin masina de tocat. Amestecam prajeala cu pasta de peste , adaugan oteul, sare , piper si boia dupa gust.

Daca vrem sa le pastram pentru mult timp  le punem in borcane , le sigilam bine si le serilizam la foc pentru 1h jumatate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sa nu rasfiarba pestele,astfel vom avea dificultati cu oasele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastă de peşte cu migdale