Pateuri cu peste

de Toamna07 in Peste, 5 Mai 2014 | 5907 vizualizari

 

Cei care prefera mancarurile pe baza de peste se vor bucura degustand aceste pateuri umplute cu macrou .

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 600-700 g file de macrou
  • 1 pachet aluat congelat pentru pateuri (1 kg foietaj)
  • 3 oua fierte
  • o mana de patrujel
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu peste:

Intr-o tigaie, punem sa se rumeneasca pestele in putin ulei,mai mult il frigem.Cand este gata il asezonam cu sare si piper.
Ouale fierte le taiem cubulete,pestele il zdrobim cu furculita,patrunjelul il tocam foarte marunt.
Amestecam toate ingredientele si le stropim cu zeama de lamaie.

Aluatul il decupam in patratele si asezam pe fiecare dintre ele cate o lingura de umplutura.Le impachetam parte peste parte sau plic.Marginile le vom presa cu furculita ca sa se lipesca.

Ungem pateurile cu ou batut si le presaram cu seminte de mac,susan sau in .
Le asezam intr-o tava si le dam la cuptor incins pentru 30 de minute.

Vom avea niste pateuri delicioase !

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Cum filetam corect pestele :Avem nevoie de :

2

- un cutit cu lama flexibila,de dimensiune medie,bine ascutit,care sa taie usor, sa nu rupa.

3

- tocator,sub care asezam o laveta umeda sa nu alunece.

4

Cu ajutorul cutitului se face o taietura mica de-a lungul burtii.Se scot intestinele,apoi se spala pestele sub jet de apa rece,ca sa se indeparteze orice urma de sange.Se tamponeaza cu servetel de hartie.Se asaza pestele astfel incat coloana vertebrala sa fie orientata inspre tine.Se taie incepand de la spatele capului pana se ajunge la coloana vertebrala.Se rasuceste cu grija inspre coada.Apoi,cu mana pe fileu,se taie usor de-a lungul coloanei vertebrale,printr-o miscare de alunecarePentru a indeparta oasele se asaza ambele fileuri cu pielea in jos si se face o incizie oblica pe langa dunga mario din mijloc,avand grija sa nu se taie pielea.Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaje cu somon