Peltea (jeleu) din flori de soc

de Tabita _ in Dulceata / Gem, 31 Mai 2013 | 6142 vizualizari

 

O peltea parfumata si delicioasa. Multumesc danakarin pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 10 flori de soc
  • 800 ml suc de mere
  • 500 g zahar pentru dulceata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea (jeleu) din flori de soc:

Florile de soc se pun intr-un vas. Peste ele se toarna sucul de mere.

Se lasa vasul, acoperit, peste noapte, la loc răcrăcoros. 

A doua zi se strecoara sucul şi se pune la fiert cu zahărul si se fierbe 5-10 minute.

Când lichidul începe să se închege, se toarna, fierbinte, în borcane şi aşteptăm să se răcească.

Pentru a nu plesni, borcanele se incalzesc in prealabil sau se aseaza sub fundul borcanului lama unui cutit plat.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu paine cu unt, cu gris, peste prajituri, la brose, la clatite sau pur si simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea (jeleu) din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de soc cu portocale