Peltea (jeleu) din flori de soc

de Tabita _ in Dulceata / Gem, 31 Mai 2013 | 5944 vizualizari

 

O peltea parfumata si delicioasa. Multumesc danakarin pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 10 flori de soc
  • 800 ml suc de mere
  • 500 g zahar pentru dulceata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea (jeleu) din flori de soc:

Florile de soc se pun intr-un vas. Peste ele se toarna sucul de mere.

Se lasa vasul, acoperit, peste noapte, la loc răcrăcoros. 

A doua zi se strecoara sucul şi se pune la fiert cu zahărul si se fierbe 5-10 minute.

Când lichidul începe să se închege, se toarna, fierbinte, în borcane şi aşteptăm să se răcească.

Pentru a nu plesni, borcanele se incalzesc in prealabil sau se aseaza sub fundul borcanului lama unui cutit plat.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu paine cu unt, cu gris, peste prajituri, la brose, la clatite sau pur si simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea (jeleu) din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Tabita _ 1

31.05.2013, 21:58

Chiar foarte delicioasa si parfumata Rocsi

gio 1

02.06.2013, 01:25

Tabita _ 1

02.06.2013, 11:31

Gio

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de soc cu portocale