Penne cu sos de rosii si busuioc

de Bya Ralu in Penne, 3 Iun 2012 | 9490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cutie penne barrilla
  • 4 frunze de busuioc
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 rosii sau 4 linguri de bulion
  • vin rose
  • parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu sos de rosii si busuioc:

Pennele se pun la fiert in apa clocotita cu sare se lasa cca 10 minute. Ceapa se curata de coaja si se da pe razatoarea mica, morcovul la fel, se pun la calit in ulei de masline. Adaugam sare si piper si putin peperoncino. Se stinge cu vin rose si se adauga bulionul subtiat cu apa sau rosiile date pe razatoare. Se lasa 20 minute la fiert. Pastele cand sunt gata se scurg de apa, se clatesc cu apa calduta si se pun in tigaia cu sosul facut, se adauga frunzele de busuioc si se mai lasa cca 5 minute. Se servesc cu parmezan proaspat ras

TIPS-URI

1

sa nu uitam de un pahar demisec de vin rosu sau rose

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste Penne Rigate cu sos de rosii