Pepene murat

de Mitinita in Muraturi, 18 Sep 2011 | 13699 vizualizari

 

Pepene murat mancasem,dar erau cei mititei si intregi...Cand m-am trezit ca pepenele pe care tocmai il taiasem era cam roz mi-am adus aminte de reteta Monei (Aziz) . Cu putina adaptare iata ce a iesit:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • felii de pepene roz
  • apa 1
  • lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
  • 2 linguri de otet la un litru de apa
  • tulpini de marar proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene murat:

 

Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.

Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.

Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.

Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.

Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene murat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]