Perisoare in sos de rosii

de Bya Ralu in Porc, 2 Dec 2015 | 3840 vizualizari

 

O mancarica buna si rapida.Mie mi au ramas de ieri perisoare de la ciorbita si am facut acest deliciu

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • carne tocata de porc
  • 1 lingura de orez
  • 1 ou
  • frunze de telina

Pentru sos:

  • 1 ceapa alba maricica
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • busuioc congelat
  • patrunjel prospat
  • sare/piper/oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos de rosii:

Carnea se amesteca cu sare,piper,ceapa tocata marunt,frunzele de telina taiate cat mai marunt,oul si orezul.Se amesteca bine toata compozitia, se formeaza bilute mici,se acopera farfuria cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore(eu am lasat peste noapte).

Pentru sos:

Ceapa se toaca marunt,se pune intr-o craticioara impreuna cu ulei de masline si usturoiul strivit.

Se lasa la foc mic,se pun 2 pahare de apa si perisoarele scose din frigider.

Se condimenteaza,se pune pasta de rosii subtiata cu apa,busuiocul congelat si se acopera cu un capac,lasand la foc mic sa fiarba,cam 20 minute.

Intre timp se intorc pe ambele parti perisoarele.

La sfarsit se presara patrunjel tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perișoare în sos tomat cu capere și măsline, acompaniate de Serpentine de la Băneasa