Pernute crocante din mamaliguta

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2013 | 15975 vizualizari

 

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea?
Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am pus-o in aplicare.
A iesit ceva bun de rontait printre mese, sau in fata televizorului, cum recomanda ea.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr mamaliguta
  • 200 gr faina
  • 75 gr branza
  • 200 ml ulei
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute crocante din mamaliguta:

Mixam mamaliguta impreuna cu branza, eu am strivit-o cu furculita, apoi incepem sa incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde.

Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini.

Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele, cerculete, triunghiuri sau ce forme dorim.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins si prajim pernutele cate un minut pe fiecare parte.

Au iesit crocante si bune, dar data viitoare dublez cantitatea de branza.

TIPS-URI

1

Branza trebuie sa fie din cea veche si destul de tare.

2

Se pot condimenta dupa gustul fiecaruia.

3

Focul trebuie sa fie intens in timpul prajirii, altfel vor absorbi uleiul si devin gretoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute crocante din mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta in straturi cu branza si carnaciori