Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

de Rocsi in Pui, 11 Iun 2015 | 9490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinarea pieptului:
    • 1 piept de pui dezosat
    • sare
    • piper
    • boia dulce
    • 1/2 lingurita busuioc uscat
    • 2 linguri ulei
    • 1 lingurita mustar dijon
    • 1 varf de lingurita praf de usturoi
    Pentru sos:
    • 1 borcan mic ciuperci taiate
    • 1 ceapa mica
    • 3 linguri cu varf smantana groasa
    • 1 lingura cu varf crema de branza
    • 2 linguri parmezan ras
    • sare
    • piper
    • 2 linguri ulei
    • 1 lingurita rasa cimbru uscat
    • 3-4 crengute marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci:

Prima data marinam puiul: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare. Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine. Vom obtine o pasta in care punem bucatile de pui. Le amestecam bine, acoperim bolul si il dam la rece pentru cel putin o ora.

Sosul: Ciupercile le spalam, le punem intr-o sita 5 minute sa se scurga. Curatam ceapa, o tocam marunt. Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, ciupercile si le sotam 2-3 minute. Punem 1/2 cana cu apa, sare si piper. Lasam sa scada la foc potrivit. Cand a mai ramas putina zeama, dam focul la mic adaugam smantana. O lasam sa dea primul clocot, apoi punem crema de branza, parmezanul si cimbrul uscat. Amestecam bine de tot, dupa ce a dat 4-5 clocote, luam sosul de pe foc.

Puiul il scoatem din figider, cand este aproape gata sosul. Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei. Rumenim bucatile de pui pe ambele parti, le scoatem pe un platou. Pieptul se serveste cu sosul pregatit si putin marar verde tocat, pe care il presaram deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu piept de pui