Piept de rata cu legume la tigaie

de oanapl in Rata, 13 Oct 2017 | 15988 vizualizari

 

Rata este o pasare cu carne rosie, foarte hranitoare si gustoasa. Carnea de rata este o sursa buna de proteine de inalta calitate. Fara piele, are o valoare calorica chiar mai mica decat carnea de pui. 

Conform www.petitechef.ro o portie de carne de rata contine jumatate din doza zilnica recomandata de acid nicotic (vitamina B3), fier si seleniu. Pe langa toate acestea este si o buna sursa de proteine slabe. Poate fi saraca in grasimi si acizi grasi saturati. Daca de pe pieptul de rata se indeparteaza pielea atunci el are un continut de grasimi si de acizi grasi saturati mai mic decat pieptul de pui. 

O portie de 100 grame de carne piept de rata fara piele contine 140 de calorii si 11,2 g de grasime.

Carnea de rata este o sursa buna de proteine, niacina, fosfor, riboflavina, fier, zinc, vitamina B-6 si tiamina si cantitati mai mici de vitamina B-12, acid folic si magneziu. Este relativ bogata in grasimi si colesterol, daca se consuma si pielea.

Carnea de rata este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar, sistemului nervos si a celui digestiv. 
Modul de pregătire al cărnii l-am luat de pe blogul Claudiei Vasilache care explică foarte frumos fiecare pas.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți de piept de rață
  • sare
  • piper
  • pentru garnitură:
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei gras roșu
  • cateva buchețele de broccoli
  • roșii cherry
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2-3 linguri ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu legume la tigaie:

Începi prin a scoate pieptul de rață din frigider cu măcar o oră înainte de a-l pregăti. În felul acesta carnea va ajunge treptat la temperatura camerei.
Crestezi cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit pielea pieptului de rață făcând tăieturi în diagonală, de la stanga la dreapta și invers (eu am crestat doar de la dreapta la stânga, dar voi să faceți corect). Nu tai de tot pielea ci doar o crestezi ca să iasă grăsimea din ea.
Sărezi, piperezi și așezi bucățile de piept de rață astfel crestate, cu partea pe care este pielea, într-o tigaie.
Pui apoi tigaia pe foc și gătești pieptul la foc mediu pentru aproximativ 8 minute pe o parte după care întorci pe partea cealaltă. Este foarte important să reții aceste 2 aspecte: tigaie rece și pieptul așezat cu partea pe care este pielea! Sub piele este multă grăsime care se va scurge în tigaie, care, rece fiind nu va sigila sucurile din carne în interior așa cum se întamplă atunci când se folosește o tigaie încinsă.
Dupa ce prăjești pieptul de rață pe ambele părți îl scoți din tigaie și îl așezi într-un vas pe care îl vei pune apoi în cuptorul încins bine unde îl vei ține în funcție de cum dorești să iasă pieptul în final. Timpii oficiali pentru gătit pieptul de rață la cuptor, la o temperatura de 180 – 200 de grade, sunt: 6-7 minute pentru “în sânge”, 9-10 minute pentru “mediu” și 12 -14 minute pentru “bine făcut”. Dacă depășești timpul acesta carnea va deveni foarte bine făcută și va fi tare iar dacă îl ții mai puțin ea va fi prea în sânge. Eu l-am lăsat 14 minute.

Cât timp se gătește pieptul de rață în cuptor pregătești legumele. Buchețelele de broccoli, le desfaci, le speli și le pui la fiert în apă rece cu puțină sare și le tragi un clocot.Tai dovlecelul cubulețe, ardeiul îl tai felii și le călești în uleiul încins. Adaugi buchețelele de broccoli și roșiile cherry spălate. Adaugi sare, piper și oregano, amesteci și mai lași câteva minute după care le dai deoparte.

Când este gata pieptul de rață, îl scoți din cuptor, îl pui pe un platou și îl lași să se ”odihnească” 2-3 minute, doar cât să își lase sucurile ce provin de la gătit după care îl tai felii pe care le așezi pe farfurie alături de garnitura de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu legume la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rata umpluta