Piept de raţă cu piersici

de Ade200 in Rata, 24 Mai 2012 | 5824 vizualizari

 

O mâncare fină pentru ocazii deosebite.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăţi de piept de raţă
  • 4 piersici mari albe
  • 80 g de unt
  • vin alb
  • sare piper
  • puţină smântână
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de raţă cu piersici:

Taie partea cu grăsime a pieptului de raţă în pătrăţele.

Opăreşte 2 minute piersicile în apă clocotită, apoi lasă apa rece să curgă peste ele. Scoate pieliţa, taie în sferturi.

Încălzeşte 20 g de unt în tigaie şi pune pieptul de raţă cu partea cu pielea în jos.Lasă 5 minute la foc mare. Scurge grăsimea, mai frige 5 minute la foc mediu, pe fiecare parte. Tot acum le sărezi şi piperezi. Scoate pieptul din tigaie, taie în felii.

Pune 20 g de unt în tigaie, adaugă bucăţile de piersici şi le laşi 5 minute, întorcându-le pe ambele părţi. Scoate-le pe platoul de servire lângă carne.
Pune vin peste restul din tigaie şi redu sosul.Adaugă apoi puţină smântănă, ia de pe foc şi pune restul de unt.

Serveşte foarte cald.

TIPS-URI

1

NOTA:Grăsimea de pe restul raţei o topeşti şi o foloseşti la gătit sau o mănânci pe pâine prăjită!

2

Cu oasele am făcut o supă cu găluşte, iar cu pulpele:raţă pe varză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de raţă cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

RuxyRux 1

24.05.2012, 20:31

Ce preparat sofisticat!!!

iry-gabriela 1

24.05.2012, 23:30

trebuie sa fie si bun

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]