Piftie

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2010 | 5849 vizualizari

 

chiar daca a venit deja caldura putem face racitura cu putina gelatina e super

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc
  • jumatate de cap cu ureche
  • 4-5 morcovi
  • sare
  • 1 bucata de carne de porc macra 700 g
  • 1 caciulie usturoi
  • boabe de piper
  • 3 cubulete de knor costita afumata-optional
  • apa
  • frunze de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 plic de gelatina (12 foli /plic) pt a se intari mai bine 
  • boia dulce de ardei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie:

Se spala bine carnea apoi se pune la foc cu morcovul,ceapa ,boabele de piper si sarea si se lasa sa fiarba la foc mic 4 ore aproximativ (intre timp se mai spumeaza carnea). Apoi se pune usturoiul pisat si gelatina  si se mai lasa sa fiarba putin.

Se strecoara bine, se pune zeama in castronase ,dupa care se alege bine carnea si se portioneaza la fiecare castonel in parte

Se lasa sa se raceasca bine apoi se pune in frigider,se decoreaza cu boia dulce si patrunjel verde

un aperitiv zic eu foarte gustos,noua ne place tare mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nadina73 1

12.04.2010, 13:32

mihaela sincer tare nu ma incanta nici pe mine gelatina mai ales ca stiu din ce se face .........dar uneori ..........asa mai rarut ca-i mai dragutte scoate din incurcatura

mariac 1

13.04.2010, 10:20

foarte buna

nadina73 1

14.04.2010, 22:28

da as a e buni e grozava nu faci ?nu ti-we pofta ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc portionata