Piftie de curcan

de Ina in Aperitive / Garnituri, 1 Iul 2010 | 17427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan ( ale mele au avut 1,3 kg. impreuna )
  • un piciorus de porc
  • doua capatani mari de usturoi
  • sare
  • un cub de knorr - legume
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Aripile de curcan impreuna cu piciorul de porc se fierb 60 minute  in cca. 3-4 litri de apa cu sare si un cub de knorr - legume,  in oala sub presiune. 

Cand s-au fiert se opreste focul, se scoate carnea din oala, se lasa putin sa se raceasca si se curata de pe oase. 

Usturoiul curatat si pisat se pune zeama de piftie, se amesteca 3-4 minute, apoi toata zeama o strecuram pentru a o separa de bucatile de usturoi.

Carnea dezosata o punem in castroane, iar zeama o turnam deasupra si dam totul la rece, pana se incheaga.

Cantitatea de carne a fost suficienta pentru a obtine o piftie bine inchegata, fara a folosi si gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftele la cuptor