Piine de casa

de silvi0ara in Piine, 20 Feb 2010 | 7341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g faina integrala de grau
  • 250g faina integrala de secara
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piine de casa:

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea si se amesteca usor, apoi se face loc la mijloc, se adauga uleiul si apa calduta. Se framanta un aluat nu foarte cosistent circa 20 de minute. Se acopera cu un servet curat si se lasa la crscut 1 ora. Aluatul trebuie sa stea la cald si ferit de curent rece. Dupa ce a crescut se inparte aluatul in formele pe care le dosriti.Eu am facut o paine normala.Se pune aluatul intr-o forma de cozonac,se mai lasa la crescut 15 minute,Se baga in cuptorul preicins la 200 g C pentru 15 minute, apoi se reduce focul la 180 g C si se mai lasa 25 de minute. Cine doreste poate adauga si seminte de in in aluatul de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine