Piure cu chiftelute

de Florin A in Porc, 30 Dec 2015 | 3387 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 500 g cartofi
  • 50 g unt
  • sare dupa gust

Pentru chiftelute:

  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • o legatura de marar
  • o capatana de usturoi

Pentru sos:

  • 200 ml suc de rosii
  • 2 linguri cu ulei
  • sare si piper, oregano si busuioc dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure cu chiftelute:

Se pregatesc chiftelutele din ingredientele date: carnea tocata, oua, usturoiul pisat, mararul tocat si condimentele dupa gust. Se obtine o compozitie omogena din care vom forma chiftelutele ce le vom praji la foc potrivit.

Intre timp se curata cartofii si se pun la fiert, in apa cu sare. Cand incep sa se sfarame, se scurg de apa, se adauga untul si se paseaza pana devin cremosi.

Pentru pregatirea sosului: intr-o craticioara se pun uleiul si condimentele, se tin pe foc 2-3 minute, dupa care se adauga sucul de rosii. Se amesteca si se continua fierberea pana se obtine un sos scazut, legat.

Piureul se serveste alaturi de chiftelute si sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti in sos de rosii