Fara prea multa introducere zic ca am terminat si eu cu pizzometrul..hi,hi
Intr-un castron am pus faina, am facut un cuib in ea, apoi am adaugat sarea, drojdia, zaharul si putina apa calda. Am facut o maia si am lasat sa creasca 10 minute. Apoi am adaugat si uleiul, restul de apa calduta si am framintat pina am obtinut un aluat elastic bun de intins. Am acoperit cu un servet de bucatarie si am lasat sa creasca.
Intre timp am tocat prazul si ardeiul si cu putin ulei am pus la calit, am adaugat ciupercile, am potrivit de sare si piper si am lasat 15 minute sa fiarba putin, apoi cind a scazut bine apa am adaugat carnea taiata bucatele. Am mai lasat 5 minute apoi am adaugat si porumbul, am lasat sa se racasca un picut.
Apoi aluatul crescut l-am impartit in trei parti egale, am uns putin palmele si platoul unde am intins bucata de aluat sub forma de cerc, am uns cu ketchup si pe jumatate din aluat am pus o parte din compozitia obtinuta. Am repetat operatiunea si cu celelalte doua bucati, apoi le-am impaturit in doua si cu o furculita am apasat bine marginile. Am intepat din loc in loc cu furculita (pentru a iesi aburul format in interior), apoi le-am asezat intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt. Am dat la cuptorul incins la 180 grade si am lasat pina s-a rumenit putin, apoi am scos si am uns fiecare bucata cu o compozitie obtinuta dintr-un galbenus de ou si doua linguri de iaurt. Am mai lasat la cuptor 10 min si pizza este gata pentru a fi servita.
Sa aveti pofta!
1
Dupa preferinta se poate servi cu ketchup dulce sau iute
2
Se poate servi si la mic dejun cu un iaurt linga
3
atentie la sare ,findca folosim conserve care au sare (Si nu putina )
4
a mea a iesit un picut sarata omitind sarea din conserva bineinteles