Pizza "olteneasca"

de ANCA in Pizza, 12 Feb 2010 | 5000 vizualizari

 

..pt ca e cu praz:))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • 1 si 1/2 lingura ulei de masline
  • 1  lingurita sare
  • 400 g faina
  • 1 si 1/2 lingurita drojdie granulata
  • Umplutura:
  • 250 g sunca
  • 5-6 ciuperci proaspete
  • 1 ardei rosu
  • un fir praz
  • doua maini de spanac proaspat, tocat foarte fin
  • 200 g cascaval (sau cat doriti)
  • 100 g branza de oaie
  • Sos picant:
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 100 ml suc de rosii
  • 100 ml apa
  • oregano
  • cimbru
  • sos Pimento, sau pasta chilli, dupa gust
  • o foaie de dafin
  • 2 catei usturoi pisati bine
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza "olteneasca":

Aluatul: ingredientele se pun in masina de paine in ordinea mentionata la programul pentru framantat si dospit. Traiasca Oana, iese perfect blatul asta, dupa reteta ei!!

Sosul: pasta de rosii se dizolva cu apa, si se pune la foc, impreuna cu sucul de rosii. Cand incepe sa clocoteasca, se pun condimentele, si se mai lasa la foc mic 5 minute. Sosul rezultat trebuie sa fie mai vartos, nu foarte subtire.

Sunca se taie julien, ardeiul si prazul rondele subtiri, ciupercile feliute. Cascavalul si branza de oaie se dau pe razatoarea fina, se amesteca, se adauga si spanacul taiat fin, amestecandu-se din nou.

Cand aluatul este gata, se lasa sa se odihneasca inca 30 min(va mai creste), apoi se intinde in tava unsa cu putin ulei. Se unge bine aluatul cu sosul de rosii, apoi se aseaza sunca, ciupercile, prazul, ardeiul, iar de-asupra se presara din belsug amestecul de branza+cascaval+spanac.

Se pune la cuptor cca 30 min la 180 grade, mai sus de jumatatea cuptorului.

Buon appetito a tutti!

TIPS-URI

1

Daca vi se pare prea groasa foaia, nu puneti tot aluatul, in functie de cat de mare e tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "olteneasca"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

13.02.2010, 00:47

chiar daca nu sunt olteanca , sunt lesinata dupa praz , chiar mi-am semanat in gradina

rivka 1

13.02.2010, 19:48

si mie imi place prazul foarte mult! cu orez si ou prajit asa invartit in tigaie e super bun!
mai fac si placinte cu praz sau musaca de cartofi cu carne de vita si praz iese su-per bun!

ANCA 1

14.02.2010, 10:39

nici eu nu-s olteanca..insa socra-miu este..si noi suntem lesinati dupa praz, e excelent si in ciorbe! musai incercati-l la pizza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe paine