Placinta cu branza

de adellyna in Dulciuri, 13 Dec 2014 | 3375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 150 g lapte
  • 50 ml ulei
  • un galbenus
  • 3 linguri de iaurt
  • 2 linguri de zahar
  • 10 g drojdie
  • un praf de sare
  • 10 g coaja de lamaie si portocala
  • 400 g branza de vaci
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri smantana
  • o esenta de rom
  • un galbenus pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Umplutura

Am amestecat branza, zaharul, esenta de rom si smantana

Aluatul

Facem maiaua din drojdie, lapte si putin zahar. O lasam sa dospeasca

Am amestecat faina cu sarea, zaharul, uleiul, galbenusul, iaurtul, coaja de lamaie si portocala si am adaugat maiaua. Framantam pana devine o coca elastica si o lasam sa dospeasca 30 de minute

Am impartit aluatul in 2 si am intins cercuri

Intr-o tava am pus un cerc, umplutura si al doilea cerc. Am taiat raze, le-am rasucit si le-am uns cu galbenusul

Bagam in cuptorul incins 30 de minute la 180 de grade

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice cu branza dulce si stafide