Placinta cu branza dulce si foi de casa

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 6003 vizualizari

 

N-am introducere,ca e veche si mancata......

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 3 oua
  • 100 g unt 80% grasime
  • 100 ml smantana grasa 40% grasime
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 400 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • Umplutura
  • 1 kg branza dulce grasa
  • 4 oua cu doua galbenusuri sau 8 oua normale
  • 150 g zahar
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • 2 linguri de gris
  • 200 ml smantana grasa 40% grasime
  • 150 stafide + 2 linguri de coniac + apa
  • zahar farin pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si foi de casa:

Pentru inceput punem stafidele la hidratat in apa amestecata cu coniac.

Foi : Intr-un castron cernem faina,adaugam garantul si un praf de sare,amestecam ,adaugam ouale,apoi untul topit si smantana si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor de intins.Lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura.

Umplutura : Intr-un castron punem branza,smantana,ouale,zaharul,zaharul vanilat ,grisul si stafidele scurse.omogeniza, bine.

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt ( 33/23 cm ).Aluatul obtinut il impartim in doua parti egale si apoi intindem doua foi.Asezam prima foaie in tava,o intepam cu furculita.Peste foaie turnam umplutura,o uniformizam si asezam foaia a doua,intepam cu furculita foaia si dam tava la cuptorul preincalzit,la foc mediu pentru cca 40 min.Se scoate din cuptor,se lasa la racit,asa e ideal ca sa se taie bine,dar mie imi place fierbinte,deci n-am avut rabdare.Se portioneaza si apoi se pudreaza cu zahar farin.

TIPS-URI

1

in cuptor sub tava cu placinta punem un vas cu apa sa nu se arda pe fund placinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si foi de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Xandrinne 1

18.10.2015, 10:55

Minunata!

Gicuta 1

20.11.2015, 17:30

mirela0911 1

22.11.2015, 20:46

Ce mult îmi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac