Plăcintă cu cartofi

de Ade200 in Mancaruri de post, 20 Feb 2011 | 24527 vizualizari

 

O mâncare ieftină, uşor de făcut şi delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 cratiţă de 5l cu cartofi
  • 8 cepe mari
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute
  • piper
  • cimbru(opţional)
  • ulei

Aluat:

  • 1 kg de făină
  • 80 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1-2 linguri de sare
  • cam 600 ml apa călduţă
  • 4 linguri de ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu cartofi:

Se fierb cartofii în apă clocotită cu sare, nu de tot, cam 15-20 de minute. se scurg, se lasa la răcit, apoi se dau prin răzătoarea mare.

Ceapa se taie mărunt şi se căleşte bine în ulei mai mult(pe foc mediu, cu capac).

Când e moale, se adaugă sare, piper, boia şi se amestecă toate cu cartofii.

Se face un aluat ca de pizza şi se lasă 30 de minute să crească. se împarte în 4. Se fac 4 foi, întinse pe planşta înfăinată. se ung 2 tăvi cu ulei, se pune o foaie, se înţeapă cu furculiţa.

Umplutura se împarte în 2 şi se pune peste foaia de jos. deasupra se pune cealaltă foaie. Se înţeapă cu furculiţa, se unge cu ou bătut şi se coc 1 oră la foc mediu. Le-am copt deodată în cuptor, le-am schimbat între ele dupa 30 de minute să se coacă la fel.

Când sunt rumenite bine, se scot, se taie şi se mănâncă fierbinţi sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post (cu nuca si karob)