Placinta cu cartofi si carne

de Miha in Vita, 21 Dec 2014 | 11320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • sare si piper
  • Pentru umplutura:
  • 500-600 g carne de vita
  • 1 ceapa
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 conserva rosii in suc
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1 ou
  • sare si piper
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • fulgi de ardei iute
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cartofi si carne:

Stratul de cartofi:

Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Umplutura:

Ceapa si morcovul tocate marunt se pun la calit in cateva linguri de ulei. Cand s-au inmuiat putin se adauga carnea tocata si amestecand continuu se  prajeste pana carnea se albeste si scade zeama lasata. Se adauga rosiile din conserva, cu tot cu suc, si vinul. Daca este necesar se mai adauga putina apa. Se acopera cu un capac si se fierbe pana carnea este bine fiarta si scade toata zeama din tigaie. Avem grija sa amestecam din cand in cand si sa condimentam dupa gust cu sare, piper si fulgi de ardei iute. Aproape de final adaugam usturoiul pisat si verdeturile tocate. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, apoi punem oul si omogenizam.

Sosul Bechamel:

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnand laptele cate putin, pana compozitia se “desface”. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase, nu foarte mult, atat cat sa devina consistent, dar sa curga.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem compozitia de carne. Nivelam, turnam sosul Bechamel, apoi acoperim cu compozitia de cartofi. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana placinta se rumeneste uosr deasupra.

Se serveste calda, dar e buna si rece. Dupa racire se si poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:34

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

pe 14.05 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)