Placinta cu dovleac

de Anamaria Cook in Dulciuri, 1 Noi 2012 | 7324 vizualizari

 

Zilele de vara calduroase au trecut de mult, aproape ca sunt un vis frumos, de mult apus, dar nu putem lasa frigul de afara sa ne rapuna si trebuie sa profitam din plin de bunatatile toamnei. Eu nu ma pot gandi la altceva mai bun decat o placinta cu dovleac,

 

INGREDIENTE

  • PENTRU UMPLUTURA:
  • un dovleac (eu am avut ~ 1,5 kg dovleac ras)
  • 200 g zahar (eu am folosit brun)
  • 50 g unt
  • PENTRU FOI:
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde (eu parca am pus cam 8 pumni)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Curatati dovleacul de seminte si coaja si dati-l prin razuitoarea mare.

Puneti untul intr-o cratita incapatoare peste care puneti la calit dovleacul cu zaharul si lasati la foc mic pentru 10-15 minute sau pana ce dovleacul s-a inmuiat.

Pentru aluat puneti toate ingredientele (in afara de faina) intr-un castron.

Amestecati cu o furculita sau un tel apoi adaugati faina treptat pana ce obtineti un aluat moale dar care nu se prinde de mana, framantati pana ce acesta devine elastic. Impartiti aluatul in doua si intindeti doua foi cam de 2-3 mm grosime (eu am facut foaia pentru baza putin mai mare pentru a  acoperii peretii tavii)

Tapetati o tava termorezistenta cu unt si putina faina, asezati foaia mai mare acoperind peretii tavii, apoi turnati dovleacul racit.

Asezati cea de-a doua foaie perforand-o din loc in loc cu varful unui cutit apoi ungeti cu putin ou batut sau putin lapte.

Puneti in cuptorul incins la 180C/350F/gaz 4 pentru 40 de minute sau pana ce placinta este rumena. Scoateti placinta din cuptor, lasati sa se racoreasca si taiati in bucati de marimea dorita.

Eu am taiat cand era destul de calduta caci aveam casa plina de pofticiosi :)

Delicioasa calduta cat si rece.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Panacris 1

03.11.2012, 19:16

Super

Bucataras 1

03.11.2012, 20:36

reteta cu nr 35.000 !

Anamaria Cook 1

04.11.2012, 20:21

Wooooow!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna