Reteta de melc cu dovleac

de Ana S_I_D in Prajituri, 15 Noi 2023 | 2966 vizualizari

 

Tot timpul am iubit dovlecii de aceea toamna pregatesc deserturi ca sa imi aduca aminte de copilarie.
Pentru Reteta de melc cu dovleac sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, unt, smantana, oua, untura, dovleac si zahar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de melc cu dovleac
  • 600 g făină
  • 50 g amidon
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  • 60 g unt
  • 150 g smântână
  • 1 ou
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 100 g untura.
  • Ingrediente umplutura:
  • 500 g dovleac piure
  • 2 linguri zahar
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de melc cu dovleac:

Iata cum se prepara Reteta de melc cu dovleac

Aluat: se pune în bolul mixerului făina, amidonul, praful de sare, praful de copt, apa, untul topit, oul, smântâna, se amestecă până se formează un aluat neted și nelipicios.
Se lasă 30 de minute dupa care se împarte in bucati potrivite și se da forma unor bile.
Se amestecă uleiul cu untura, se aplatizează bilele de aluat cu palma și se ung cu amestecul de grăsime.
Pe rând, se întinde bila de aluat pana se obține o foaie subțire.
Se așază dovleacul amestecat cu zahăr și se rulează pana se obține un sul și îi dam forma unui melc.
Se pun melcii cu dovleac in tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preâncalzit la 180°C timp de 30-35 de minute.
Pofta buna!

Vezi si reteta de Placinta cu dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de melc cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

ieri la 10:58

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

pe 06.05 la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cream cheese tart